Dietë Mediterrane për tu dobësuar
Mbajtja e dietës nuk është e lehtë dhe nuk u shkon për dore të gjithëve. Regjimi restriktiv i të ushqyerit përcillet me një uri konstante dhe me heqjen dorë nga ushqimet e preferuara, për çka shumë njerëz nuk ia dalin që të këmbëngulin në luftë kundër kileve të tepërta. Me menynë që e ka shpikur dr. Ana Bins, nutricionistja e njohur britanike, as që do ta dini se jeni në dietë, kështu që pa mund dhe pa duruar urie, për një javë do të humbni deri në tri kile.
Dita e parë
Mëngjesi: 30 g flluska apo drithëra me jogurt apo me qumësht pa yndyrë.
Zamra: një portokall.
Dreka: sandviç nga dy grisha bukë integrale, 50 g peshk tun, disa gjethe sallatë të gjelbër.
Zamra: një mollë.
Darka: sallatë me 2 domate të vogla dhe me 100 g djathë mocarellë të grirë në rrathë, 1 grishë buke të thekur.
Dita e dytë
Mëngjesi: 2 fileta të holla mirë të fërguara dhe të kulluara nga vaji, 2 domate të vogla, 1 grishë buke të thekur.
Zamra: një grishë bostan.
Dreka: 2 grisha të bukës së zezë, mirë të pjekur, me lyerje djathi me pak kalori, 1 vezë mirë të zier, sallatë të gjelbër
Zamra: 1 portokall
Darka: 150 g gjoks pule të pjekur në skarë, pure nga 100 g patate, 100 g djathë të ri lope.
Dita e tretë
Mëngjesi: 1,5 dl lëng pemësh pa sheqer, 2 grisha bukë integrale të lyer me dy lugë xhem, marmelatë apo mjaltë.
Zamra: 1 pjeshkë
Dreka: sallatë greke, një grishë buke të zezë
Zamra: 1,5 dl lëng pemësh
Darka: 1 troftë, një filxhan oriz integral të zier, një porcion i madh sallatë të gjelbër.
Dita e katërt
Mëngjesi: 1,5 dl lëng pemësh pa sheqer, 2 grisha të bukës integrale, të lyer me dy lugë xhem, marmelatë, apo mjaltë.
Zamra: 1 kajsi
Dreka: 1 kifle integrale me 50 g djathë lope, sallatë greke
Zamra: një grishë pjepër.
Darka: 2 fileta të vogla peshku, 100 g patate të ziera, apo 150 g bizele të ziera.
Dita e pestë
Mëngjesi: banane e ndrydhur me një lugë mjaltë, 1 grishë buke të thekur.
Zamra: lëngu i një portokalli të shtrydhur.
Dreka: një porcion i madh supe perimesh, 1 grishë buke integrale.
Zamra: 1 mollë.
Darka: 2 patate të mëdha, të pjekura, një porcion i madh sallatë të gjelbër, gjysmë filxhani jogurt pemësh.
Dita e gjashtë
Mëngjesi: 1,5 dl lëng pemësh pa sheqer, një kifle të vogël me një lugë xhem, apo mjaltë.
Zamra: 1 mollë
Dreka: 100 g gjoks të pjekur pule, sallatë greke
Zamra: 2 kumbulla
Darka: 100 g makarona integralë të zier, me salcë domatesh dhe parmezan të gërryer, sallatë e gjelbër
Dita e shtatë
Mëngjesi: 30 g flluska misri, apo drithëra me jogurt, apo qumësht pa yndyrë.
Zamra: 1 portokall
Dreka: 200 g bizele të ziera, 1 grishë buke të thekur.
Zamra: 1 mollë
Darka: omëletë prej 2 vezëve, sallatë me speca, domate, disa gjetheve të sallatës së gjelbër dhe 50 g djathi.